Beste ouders & lieve kinderen van Uden,

Het afgelopen jaar was het spannend of dat we dit jaar de Slabroekweek door konden laten gaan. Nu is de situatie zo dat Kindervakantieweek ‘’De Slabroekweek’’ aangemerkt is als ‘’zomerkamp’’ en niet als evenement. Hierdoor zouden we, indien we ons houden aan het verplicht opgestelde coronaprotocol, de Slabroekweek door kunnen laten gaan.

Maar, met pijn in het hart hebben wij tóch besloten om de Slabroekweek dit jaar wederom af te blazen. We vinden het ontzettend jammer dat we ondanks de goede vooruitzichten toch tot deze conclusie zijn moeten komen. We weten dat iedereen er allemaal zo aan toe was om weer lekker een week met z’n allen in de Slabroekse bossen te spelen en hiermee vele kinderen een leuke week te bezorgen, maar het kan helaas niet zo zijn.

  • De belangrijkste reden is de grote onzekerheid omtrent corona. Wat zal het besluit van de overheid zijn op 14 augustus? Mag er weer wat meer, of gaat het land toch weer wat verder op slot en mag de Slabroekweek dan alsnog niet doorgaan? Als we dan alsnog alle ingeschreven kinderen moeten teleurstellen, doet dat ons en hen alleen maar meer verdriet.
  • Daarnaast bestaat er een reëel risico, iets wat we nu al zien gebeuren, dat ouders het virus wel bij zich dragen zonder dit zelf te weten, omdat ze volledig gevaccineerd zijn en daardoor geen klachten hebben. Als dat gebeurt, kan de Slabroekweek bijdragen aan de verspreiding van het virus. Iets wat wij als organisatie absoluut niet willen.
  • Een andere reden is het aantal voorinschrijvingen van leiding. Het aantal is tot nu toe erg laag. We verwachten dat er, mede door corona, niet heel veel extra aanmeldingen gaan komen. Het aantal leiding is een cruciaal onderdeel voor het aantal kinderen dat mee kan doen aan de Slabroekweek. Daarbij bestaat er nog het risico dat leiding uiteindelijk niet op komt dagen, omdat ze bang zijn voor corona, of omdat ze positief getest zijn. Wij kunnen daardoor dan niet het verplichte aantal begeleiding per groepje garanderen.
  • Ook het uitgebreide coronaprotocol heeft bijgedragen aan de beslissing. Er moet onder andere zoveel mogelijk gewerkt worden met bubbels. Wat zou betekenen dat de verschillende spelencommissies ieder een bubbel moeten creëren en niet met elkaar in contact mag komen gedurende de week. Daarnaast zouden wij logistiek veel aan het programma moeten aanpassen om zoveel mogelijk personen te verspreiden. Denk hierbij aan aankomst- en ophaaltijden per spelencommissie. Ouders die geacht worden niet het terrein te betreden. Dit alles werkt niet mee in het beeld zoals wij graag Slabroekweek zien.

Wij hopen dat we met de bovenstaande uitleg kunnen rekenen op ieder zijn begrip omtrent het besluit van het bestuur. Hopelijk dat we toch volgend jaar écht weer eindelijk een Slabroekweek mogen hebben. Heel erg bedankt voor jullie welwillendheid en enthousiasme tot zover! Hopende op betere vooruitzichten wensen wij iedereen een fijne zomer toe!

 

Het bestuur