Nadat de organisatie van de jaarlijkse Slabroekweek met pijn in het hart moest mededelen dat de editie van 2020 niet door kon gaan vanwege de afgekondigde coronamaatregelen van de overheid, hadden we het niet voor mogelijk gehouden dat dit jaar de bossen toch nog overgenomen zouden worden door de Udense basisschooljeugd. Na de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft de organisatie gekeken naar de mogelijkheden om de kinderen deze vakantie alsnog een beetje Slabroekgevoel te geven. Dit heeft geresulteerd in de Slabroekse Zomer Fundag. Voordat de scholen weer beginnen, één dag lang met een aangepast programma lekker ravotten in de bossen.

Op maandag 17 augustus was het zover. Het Slabroekterrein, ook in aangepaste vorm, was er helemaal klaar voor. De kinderen werden verwelkomt door Co en Rona die ervoor zorgden dat de kinderen zich op gepaste afstand konden inschrijven. In de ochtend waren eerst de kinderen van de groepen 1-2-3 aan de beurt. Nadat het programma begonnen was, gingen ze hutten bouwen in het bos en daarna op zoek naar smurfenhuisjes die verspreid langs het terrein verstopt stonden. De groepen 4-5 waren wat later aan de beurt. Ze begonnen met een staartjes-trekspel, waarna ze de lunch hebben gegeten in hun zelfgebouwde hutten. Als afsluiting werd er levend stratego gespeeld. Het programma van de groepen 6-7-8 begint pas aan het begin van de avond met het handelsspel en trefbal. De dag eindigde voor deze groep met een speurtocht die naarmate het donkerder werd, voor de echte durfals, overging in een enge spooktocht.

De kinderen en de organisatie hebben enorm genoten van deze Slabroekse Zomer Fundag. We hopen met z’n allen dat we in 2021 weer een normale editie kunnen draaien.

Kijk hier het fragment terug van DTV Nieuws –>

Na afloop van alle programma’s hebben alle kinderen nog een Funpakket mee naar huis gekregen met daarin een een boekje met puzzels en kleurplaten en een kleine verrassing. Ook online is er het Slabroekse Zomer Funpakket.

Klik hier om door te gaan naar het funpakket van maandag –>

Klik hier om door te gaan naar het funpakket van dinsdag –>

Klik hier om door te gaan naar het funpakket van woensdag –>

Klik hier om door te gaan naar het funpakket van donderdag –>

Klik hier om door te gaan naar het funpakket van vrijdag –>

Klik hier om door te gaan naar de (fiets)fotospeurtocht –>