Programma maandag

10.15 – 10.45 uur Drinkpauze en kennismakingsspel

Per groep wordt door de (hulp)leiding ranja gehaald bij de ranjatent.  Na het drinkmoment gaan de kinderen in een kring zitten. De leiding pakt de bal , geeft deze aan kind naam 1 en zegt, gooi de bal maar naar naam kind 2. En zo verder. Zo kan de leiding bepalen naar wie de bal gaat en komen alle kindjes meerdere keren aan de beurt.

10.45 – 11.15 uur Het verrassende waterspuitspel

De  groepen gaan voor de  hutjes op gepaste afstand staan (achter de lijn). Ze gaan in een rij staan en krijgen een met water gevulde flacon van de leiding. Hiermee gaan ze afbeelding van hun groep onthullen. De kinderen spuiten op het vlak en sluiten daarna weer achteraan. 

11.15 – 12.15 uur Levend Memorie = Van kop tot staart zoekspel

In het bos liggen kaartjes van afbeeldingen van rare dieren. Ze kloppen niet helemaal, de kinderen zoeken  het andere kaartje wat erbij hoort, zodat ze twee dieren hebben die zo samen een complete mix worden. Als een kind een setje in hun eigen groepskleur compleet heeft brengen ze deze naar de groepsleiding en gaan verder op zoek naar een nieuw setje.

12.15 – 12.45 uur Lunchpauze

De kinderen gaan samen met de leiding in WiWaWondera ( veld) eten, de (hulp)leiding zorgt voor ranja

12.45 – 13.45 uur Magisch knutselfestival

Op het terrein staan verschillende spullen om het dorp WiWaWondera te verfraaien. De spelencommisiseleden geven aan waar alles staat en welke activiteiten er bedacht zijn. (o.a. paddenstoel versieren (wit laken) te veranderen door te stempelen, stippen in de groepskleur aan te brengen /schilderijlijst schilderen/ om het figuur heen schilderen om hun groepsfiguur nog mooier uit de verf laten komen, versieren ze deze door met verf streepjes en stipjes eromheen aan te brengen.

13.45 – 14.00 uur Drinkpauze

De leiding zorgt voor ranja.

14.00 – 15.00 uur Hutten bouwen

Op het terrein staan de geraamtes van de huisjes voor onze magische figuren. De kinderen mogen met het hout dat ze (eerder) verzameld hebben een echte hut bouwen. Mogelijk worden nog wat takken verzameld in het bos.

15.15 – 15.45 uur Dansje Oefenen

We gaan een dansje aanleren. Op deze tune Wi wa wondertje gaan we elke ochtend en bij de dagafsluiting vanuit ons eigen terrein WiWaWondera naar het hoofdpodium, met onze eigen  dans.

15.45 – 16.00 uur Dagafsluiting.

Zorgen jullie er met de kinderen voor dat de hutjes en omgeving opgeruimd is en dat je de ‘tips- en toplijst’  ingevuld hebt. De spelencommissie komt deze ophalen. Na de dagafsluiting gaat iedereen terug naar hun eigen hutje waar ze zich afmelden bij de leiding en wachten ze tot ze opgehaald worden.


Programma dinsdag

10.15 – 11.00 uur Magische waterloop

Er staan volle emmers water aan de ene kant van het bos, aan de andere kant van het bos staan de lege emmers. De kinderen krijgen een eierdopje, dat ze mogen vullen met water, dan brengen ze dit naar de andere kant van het bos. Welke emmer is het eerst gevuld?

11.00 – 11.15  uur Drink pauze

Per groep wordt door de (hulp)leiding ranja gehaald bij de ranjatent.       

11.15 – 12.15 uur Hutten bouwen

Jullie mogen samen met de kinderen een hut gaan bouwen in het bos, daar waar jullie magisch figuur in het bos staat. De hut op het veld is al zo mooi, maar soms trekken onze magische figuren zich terug in de natuur en willen dan niet gestoord worden. Daar hebben zij jullie hulp bij nodig. Maak maar een mooie stevige hut van natuurlijke materialen. Denk eraan je mag niets plukken, alleen maar oprapen en verslepen.

12.15 – 12.45 uur Lunch bij de hut in het bos

Per groep wordt door de (hulp)leiding ranja gehaald

12.45 – 13.45 uur Wat hoort bij wie?

De kinderen krijgen een kaartje waarop een onderdeel staat van een van de acht magische figuren hoort. Weten de kinderen van welk figuur het een stukje is? Ze gaan in het bos op zoek naar de hutten van de wonderlijke wezens en stoppen het kaartje in de emmer, van wie zij denken dat het kaartje een stukje is. Daarna halen ze bij de leiding een nieuw kaartje op.           

13.45 – 14.00 uur Drink pauze

Per groep wordt door de (hulp)leiding ranja gehaald

14.00 – 15.00 uur Streepjesspel

In het bos zitten een aantal begeleiders verkleed als tovenaar, fee of heks. De kinderen mogen bij elke tovenaar een ander kleur streepje op de hand gaan halen. Er is echter één speciale tovenaar die alle streepjes van de handen probeert te vegen (of doorstrepen). Als de eerste hand vol is, mogen de kinderen proberen ook de tweede hand vol te krijgen met kleuren.

15.00 – 15.30 uur Pannenkoek plus ranja

De kinderen worden verrast met een heerlijke pannenkoek speciaal gemaakt door onze eigen Slabroekkeukenprinsessen. Daarbij wordt de ranja gedronken, die door de (hulp)leiding is gehaald bij de staftent

Als er tijd is kan een verhaal voorgelezen worden, waarin een aantal doe-opdrachten voor de kinderen zijn ingebouwd.

15.30 – 15.45 uur Terug naar het terrein

 We lopen gezamenlijk terug naar ons eigen terrein.

15.45 – 16.00 uur Dagafsluiting

Zorgen jullie er met de kinderen voor dat ons eigen terrein opgeruimd is en dat je de ‘tips- en topslijst’  ingevuld hebt. De spelencommissie komt deze ophalen. Met onze tune gaan de kinderen al dansend naar het hoofdpodium voor de dagafsluiting. Na de dagafsluiting gaat iedereen terug naar de eigen hut, daar melden de kinderen zich af en wachten ze tot ze opgehaald worden.


Programma donderdag

10.00 – 10.15 uur Drink pauze

Per groep wordt door de (hulp)leiding ranja gehaald bij de ranjatent.

10.15 – 11.15 uur Vuur water spons

Iedere groep krijgt in hun eigen kleur  een aantal kaartjes van vuur/ water / spons. Ieder kind krijgt een willekeurig kaartje . de kinderen gaan het bos in en tikken een kindje van de andere groep. De kaartjes worden onderling vergeleken. Het kindje dat wint, krijgt het kaartje van de ander en brengt deze naar de leiding, de verliezer gaat bij zijn leiding een nieuw kaartje halen en probeert het opnieuw. Bij gelijke afbeeldingen worden de kaartjes geruild en naar de leiding gebracht om weer te ruilen voor een kaartje in de eigen kleur.

11.15 – 12.00 uur Knockoutshow

We gaan de leiding testen, zijn zij net zo beweeglijk als een dartel elfje? Misschien eerder zo sterk als een reus  of zo wijs als een tovenaar. De kinderen horen welke opdrachten de leiding krijgt en mogen bepalen wie zij denken dat er gaat winnen.

12.00 – 12.30 uur Lunch pauze

We gaan op ons eigen terrein eten bij onze eigen fantasiefiguur. Per groep wordt door een (hulp)leiding ranja gehaald.

12.30 – 13.30 uur Fotozoektocht         

Alle kinderen krijgen een opdrachtenblad waar verschillende foto’s op staan van een stukje van de onderdelen van het Slabroekterrein. Ze gaan op zoek en strepen het af.

13.30 – 14.00 uur Drink pauze en evt. maskers maken

Per groep wordt door de (hulp)leiding ranja gehaald bij de ranjatent.

Er staan tafels met maskers en kleurpotloden. 

14.00 – 15.30 uur Wondervossenjacht 

Er lopen verklede vossen door het bos. De kinderen gaan op zoek naar de vossen die horen bij de onderdelen die op hun strookje staan afgebeeld. Als het strookje vol is, wordt deze afgegeven aan hun eigen leiding en krijgen ze een ander strookje. Probeer zo enkele  strookjes vol te maken.

15.30 – 15.45 uur Terug naar het veld

We lopen gezamenlijk terug naar het veld.

15.45 – 16.00 uur Dagafsluiting.

Zorgen jullie er met de kinderen voor dat ons eigen terrein opgeruimd is en dat je de ‘tips- en topslijst’  ingevuld hebt. De spelencommissie komt deze ophalen.

Met onze tune gaan de kinderen al dansend naar het hoofdpodium voor de dagafsluiting. Na de dagafsluiting gaat iedereen terug naar de eigen hut, daar melden de kinderen zich af en wachten ze tot ze opgehaald worden.


Programma vrijdag

10.15 – 11.00 uur Ren Je Rot

Er worden vragen gesteld. De kinderen kunnen kiezen uit antwoord 1, 2 of 3, en rennen naar het door hun gekozen antwoordnummer. Als ze niet het juiste antwoord hebben gekozen,  gaan ze terug naar startpunt. De kinderen die het wel juiste antwoord hebben gekozen mogen een knikker pakken om hun koker in de paal te vullen. Probeer deze zo vol mogelijk te krijgen.

11.15 – 11.30 uur Hutten afbreken

De kinderen gaan het bos in en halen de boshutten uit elkaar en verspreiden de takken weer in het bos in. Alle bordjes en touwtjes moeten weer mee teruggebracht worden.

11.30 – 11.45 uur Ranjapauze

Leiding haalt ranja bij ranjapost

11.45 – 12.30 uur Toverstaffenrace

De kinderen brengen kaartjes met toverstafjes naar de andere kant van het bos. Hier staat iemand van de groep met 3 bakjes (heks/ fee/ tovenaar). De kinderen moeten kiezen aan wie ze de toverstaf gaan geven.

12.30 – 13.00 uur Lunchpauze

Per groep wordt door een (hulp)leiding ranja gehaald.

13.00 – 14.00 uur Dagafsluiting

We gaan met zijn allen kijken naar de ontknoping van het verhaal.

Zijn jullie ook zo benieuwd of de magiër gevonden is? En of er inderdaad een tegengif is, zodat de vreemde dieren weer terug-getoverd kunnen worden in mensen. Ga er maar eens goed voor zitten! Want, alles is mogelijk!

Deze dag loopt iets eerder ten einde dan de vorige dagen. Omstreeks 14.00 uur worden de kinderen op het terrein opgehaald door de ouders.